Search This Blog

Tuesday, December 27, 2011

JOOM SAMBUT TAHUN BARU BERSAMA UST AZHAR IDRUS,]

Jom meramaikan lagi majlis Ilmu...sambil berseronok kita mengumpul pahala,]
Jgn plak berseronok sambil mengumpul dosa...
Alhamdullilah aku dah tak buat2 benda2 haram tu lagi..huhuhuhu jahil nye aku waktu muda....,(
Bawa family beramai2 kita pergi,]

Thursday, December 15, 2011

Coklat Ros Merah yang Romantik -Hantaran untuk KIM,]

Harga mengikut bajet customer....antara RM50-RM70 je....kalo nak grand mahal la skit,]

dari sudut atas:


dari sudut depan:


zooom in:


dari belakang:





Wednesday, December 14, 2011

IMAM MUDA YG COMEL,]

video
Comel sgt....kecik2 dah pandai jadi imam..Alangkah bagusnya kalo anak2 kita juga begitu.,]


Sila kongsikan...

IMAM MUDA YG COMEL,]

video
Comel sgt....kecik2 dah pandai jadi imam..Alangkah bagusnya kalo anak2 kita juga begitu.,]


tekan sini-------> tekna

Cerita Minah Saleh yang Keliru dgn org islam Malaysia,]

Dari satu sumber yang dipercayai, ceritanya berbunyi seperti ini.....

Pada suatu hari ada seorang pelancong Minah Salleh bertanya pada seorang HambaAllah di tengah kota berkenaan tempat sembahyang.Lakon semula:

MS: Excuse me sister, do you know where can i find a church here??
HA: Oooo,sory i 'm not sure...emm maybe over that road you can find one...
MS: How could you do not know? Then where you do your prayer Sister???
HA: Hmmmmmm??? Why you ask me like that???
MS: Are you a Sister or not? I thought you a Christian.....(Sambil tunjuk pada tudung yang dipakai oleh HA)
HA: No! I'm a Muslim...(Sambil membetulkan tudungnya yang seakan2 fesyen Sister Kristian kat Church)

Dua2 pun dah keliru...lalu beredarla mereka dengan hati yang keliru terutama skali Si Minah Salleh tu..hheheheehehe jd fikirkanlah moral dari cerita ni...


Tuesday, December 13, 2011

Awas Penggemar Coca Cola

Tolong jangan minum Coca Cola n Pepsi lagi...kenapa kene minum air yg nerosakan badan ni pun aku tak phm?????
baca artikel di link ini:
...Cik Puan Dianna...: Awas Penggemar Coca Cola

Tuesday, December 6, 2011

Law Kana Bainana (Kalau Kekasih ada di antara kita) :

Baca dan hayati lirik lagu ini,kalo sambil dengar lagi sayu...khas di tujukan untuk kekasih kita Nabi Muhammad:


Kalau Kekasih (Nabi) di kalangan kita لو كان بيننا الحبيب
Akan datang kepada kita yang jauh dan yang dekat  لدينا القاصى والقريب
Dari Taibah sebelum Magrib من طيبة قبل المغيب
Berkehendakkan dekat dengan Kekasih طالبا قرب الحبيب
Dengan dekat dengannya hati menjadi tenang بقربه نفس تطيب
Dan berdoalah kepada Allah, akan dijawabNya فتدع الله يجيب
Cahayanya mekar takkan padam انوار طاح لا تغيب
Sampaikanlah pertemuan kami wahai yang Maha Menjawab  بلغنا لقاه يا مجيب
Untukmu kuserahkan diri aku wahai Kekasih فدتك روحي يا حبيب
Muhammad yang memuliakan orang asing محمد مكرم الغريب
Dengan dekat denganmu hati menjadi tenang بقربك الروح تطيب
Wahai rahmat sekelian alam يا رحمة للعالمين

Tuesday, November 22, 2011

Amalkan makanan Sunah Nabi Muhammad,maka hidup akan sihat Alhamdullillah,]

Makanan ikut sunah Nabi Muhammad:
1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup
2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan
3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.
4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah , menguatkan buah pinggang , membersihkan perut
5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan , minuman segala minuman , ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas , membuka selera , menguatkan perut , membuang kahak . Baik diminum waktu pagi dengan air suam.
6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung yang mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi karakter dan wajahnya.
7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan seperti tangan membuang peluh dari dahi. Menguatkan belakang , memperbaiki otak , memperbaharui pandangan mata , membuang kelupaan.
8. Cendawan – Baik untuk mata , perancang keluarga .
9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan , merawat radang perut.
10. Buah Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan dan bisikan syaitan selama 40 hari.
11. Cuka – Nabi selalu meminum dengan minyak zaitun (Trend yang popular ketika ini di restoran-restoran itali)
12. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah di sedut perlahan-lahan. Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati.

Monday, November 21, 2011

LOUIS VUITTON DAMIER CANVAS HANDBAG

Coklat Hantaran dan Coklat Oreo untuk hadiah ,]












door gift min; RM1.30 jika 300 keatas... oreo RM1.50 

300 keatas... (coklat hantaran 36 pcs- RM40 26 pcs- 

RM35)....(oreo hantaran : 30 pcs -RM45 /16pcs - 

RM25)


Sunday, November 20, 2011

HARI IBU ADALAH "HARAM" ya Allah baru tahu...SEBARKAN..

Sejarah hari ibu telah dikenalpasti sebagai perayaan musim bunga orang-orang Greece, sebagai penghormatan terhadap Rhea, ibu kepada tuhan mereka. Pada tahun 1600 orang-orang England merayakan hari yang mereka namakan sebagai "Mothering Sunday". Ia dirayak...an pada hari Ahad keempat setiap Lent. Lent adalah tempoh masa selama 40 hari samada dalam bulan Februari atau Mac. Dalam tempoh ini, sebahagian orang-orang Kristian akan berhenti melakukan atau memakan makanan tertentu atas alasan agama. Amalan tersebut adalah sebagai penghormatan mereka terhadap Mother Mary. Mother Mary adalah Maryam, ibu kepada Nabi Isa Alaihissalam atau Jesus yang mereka anggap sebagai tuhan. Dalam tempoh tersebut juga, kebanyakan rakyat England yang faqir dan miskin, akan bekerja sebagai pembantu rumah. Mereka sanggup keluar jauh meninggalkan keluarga kerana percaya bahawa Jesus akan memberikan kekayaan dan kesenangan dalam tempoh tersebut. Menjelang hari Ahad keempat, mereka digalakkan untuk bercuti oleh majikan, dan pulang ke kampung untuk bertemu dengan ibu. Setiap ibu akan dihadiahkan dengan Mothering Cake atau kek hari ibu sempena perayaan tersebut. Amalan dan tradisi ini menular ke seluruh dunia dan ia kini disambut sebagai penghormatan kepada Mother Church. Mother Church dianggap sebagai kuasa spiritual yang agung yang memberi manusia kehidupan dan memullihara mereka dari sebarang kecederaan. Sejak dari itu, perayaan Mothering Sunday telah diadun dengan upacara kegerejaan. Penghormatan mereka terhadap ibu sama taraf dengan penghormatan mereka terhadap gereja. Di Amerika Syarikat, Hari Ibu disambut seawal 1872 hasil ilham Julia Ward Howe. Beliau adalah seorang aktivis sosial dan telah menulis puisi " The Battle Hymn of The Republic" (TBHoTR). TBHoTR telah dijadikan lagu patriotik yang popular di kalangan warga Amerika. Ungkapan "Hallelujah" dalam bait-bait lagu tersebut menyerlahkan lagi sentuhan Yahudi dan Zionis dalam mencaturkan politik dunia. Pada tahun 1907 Anna Jarvis dari Philadelphia telah memulakan kempen untuk melancarkan Hari Ibu. Beliau telah berjaya mempengaruhi Mother's Church di Grafton, West Virginia agar meraya dan meraikan Hari Ibu pada hari ulang tahun kedua kematian ibunya, iaitu pada hari Ahad kedua dalam bulan Mei. Semenjak dari itu, Hari Ibu dirayakan saban tahun di Philadelphia. Anna Jarvis, dan pendokong-pendokongnya telah menulis surat kepada menteri, golongan peniaga dan ahli-ahli politik agar Hari Ibu disambut secara meluas di seluruh wilayah. Matlamat mereka telah berjaya sepenuhnya pada tahun 1911 apabila hari tersebut disambut oleh hampir keseluruhan wilayah Amerika. Pada tahun 1914, Presiden Woodrow Wilson, secara rasminya telah mengisytiharkan Hari Ibu sebagai Hari cuti umum dan mesti raikan pada setiap hari Ahad kedua dalam bulan Mei. Biarpun sebahagian besar negara-negara di dunia menyambutnya pada hari yang berlainan, tetapi negara seperti Denmark, Finland, Itali, Turki, Australia, dan Belgium masih merayakannya pada setiap hari Ahad kedua dalam bulan Mei.
boleh klik pada website bawah ni untuk maklumat lanjut...astagafirullah halazim...boleh ke kita ikut sume ni?majlis fatwa tak elert ke?atau...entahlah..maybe ikut niat kita kut..tapi pape sama2 la kita bertanya pada orang yang lebih arif...RENUNGKANLAH APA YANG ANDA BACA
Sumber : http://www.mothersdaycentral.com/about-mothersday/history/


Read more: http://peniagasejati.blogspot.com/search?updated-min=2010-12-31T08:00:00-08:00&updated-max=2011-12-31T08:00:00-08:00&max-results=11#ixzz1eJYagF8l

HARI IBU ADALAH "HARAM" ya Allah baru tahu...SEBARKAN..


Sejarah hari ibu telah dikenalpasti sebagai perayaan musim bunga orang-orang Greece, sebagai penghormatan terhadap Rhea, ibu kepada tuhan mereka. Pada tahun 1600 orang-orang England merayakan hari yang mereka namakan sebagai "Mothering Sunday". Ia dirayak...an pada hari Ahad keempat setiap Lent. Lent adalah tempoh masa selama 40 hari samada dalam bulan Februari atau Mac. Dalam tempoh ini, sebahagian orang-orang Kristian akan berhenti melakukan atau memakan makanan tertentu atas alasan agama. Amalan tersebut adalah sebagai penghormatan mereka terhadap Mother Mary. Mother Mary adalah Maryam, ibu kepada Nabi Isa Alaihissalam atau Jesus yang mereka anggap sebagai tuhan. Dalam tempoh tersebut juga, kebanyakan rakyat England yang faqir dan miskin, akan bekerja sebagai pembantu rumah. Mereka sanggup keluar jauh meninggalkan keluarga kerana percaya bahawa Jesus akan memberikan kekayaan dan kesenangan dalam tempoh tersebut. Menjelang hari Ahad keempat, mereka digalakkan untuk bercuti oleh majikan, dan pulang ke kampung untuk bertemu dengan ibu. Setiap ibu akan dihadiahkan dengan Mothering Cake atau kek hari ibu sempena perayaan tersebut. Amalan dan tradisi ini menular ke seluruh dunia dan ia kini disambut sebagai penghormatan kepada Mother Church. Mother Church dianggap sebagai kuasa spiritual yang agung yang memberi manusia kehidupan dan memullihara mereka dari sebarang kecederaan. Sejak dari itu, perayaan Mothering Sunday telah diadun dengan upacara kegerejaan. Penghormatan mereka terhadap ibu sama taraf dengan penghormatan mereka terhadap gereja. Di Amerika Syarikat, Hari Ibu disambut seawal 1872 hasil ilham Julia Ward Howe. Beliau adalah seorang aktivis sosial dan telah menulis puisi " The Battle Hymn of The Republic" (TBHoTR). TBHoTR telah dijadikan lagu patriotik yang popular di kalangan warga Amerika. Ungkapan "Hallelujah" dalam bait-bait lagu tersebut menyerlahkan lagi sentuhan Yahudi dan Zionis dalam mencaturkan politik dunia. Pada tahun 1907 Anna Jarvis dari Philadelphia telah memulakan kempen untuk melancarkan Hari Ibu. Beliau telah berjaya mempengaruhi Mother's Church di Grafton, West Virginia agar meraya dan meraikan Hari Ibu pada hari ulang tahun kedua kematian ibunya, iaitu pada hari Ahad kedua dalam bulan Mei. Semenjak dari itu, Hari Ibu dirayakan saban tahun di Philadelphia. Anna Jarvis, dan pendokong-pendokongnya telah menulis surat kepada menteri, golongan peniaga dan ahli-ahli politik agar Hari Ibu disambut secara meluas di seluruh wilayah. Matlamat mereka telah berjaya sepenuhnya pada tahun 1911 apabila hari tersebut disambut oleh hampir keseluruhan wilayah Amerika. Pada tahun 1914, Presiden Woodrow Wilson, secara rasminya telah mengisytiharkan Hari Ibu sebagai Hari cuti umum dan mesti raikan pada setiap hari Ahad kedua dalam bulan Mei. Biarpun sebahagian besar negara-negara di dunia menyambutnya pada hari yang berlainan, tetapi negara seperti Denmark, Finland, Itali, Turki, Australia, dan Belgium masih merayakannya pada setiap hari Ahad kedua dalam bulan Mei.
boleh klik pada website bawah ni untuk maklumat lanjut...astagafirullah halazim...boleh ke kita ikut sume ni?majlis fatwa tak elert ke?atau...entahlah..maybe ikut niat kita kut..tapi pape sama2 la kita bertanya pada orang yang lebih arif...RENUNGKANLAH APA YANG ANDA BACA
Sumber : http://www.mothersdaycentral.com/about-mothersday/history/


Read more: http://peniagasejati.blogspot.com/search?updated-min=2010-12-31T08:00:00-08:00&updated-max=2011-12-31T08:00:00-08:00&max-results=11#ixzz1eJYagF8l

Wednesday, November 9, 2011

Tukar Simpan Kertas dibank kepada EMAS sebelum terlambat..


Kepada sesiapa yang simpanan wang kertas yang banyak atau sedikit...sila lah tukar kepada ketulan emas sementara emas agak murah ni....sebelum terlambat,ubahlah nasib anda yang ketinggalan masih menyimpan wang kertas yang tidak berharga dan banyak mempunyai unsur2 riba....SEDARLAH sebelum terlambat wahai kawan2,]

Thursday, November 3, 2011

Makan Gaji Buta...???

Benarkah ramai org skg ni makan gaji buta?

Tak takutkah bila kita fikir2 balik...dtg lewat ofis,balik awal sebelm waktunya,kerja separuh hari tanpa sebab,menipu punch card,suruh org punch card kedatangan kita padahal kita tak ada kat ofis...semua ni penyebab makan gaji buta...tenaga yang sepatutnya kita kerahkan tidak mencukupi dengan bayaran gaji yang kita dapt bulan2...tak takut ke bagi anak2 kat umah makan duit yang tak tentu halal ke haram ke statusnya...

Semua ni berdasarkan pengalaman aku sendiri,pengalaman dan pemerhatian rakan2 di ofis kerajaan.....
Tapi berbeza masa aku keje kat ofis swasta...walaupun kerja teruk,masuk lambat,makan suke ati mak bapak hang pa,balik lewat,main2 internet...tapi keje siap on time,kadang2 tu masa yang terbuang dah di top up sebab kene balik lewat,or datang keje hari cuti....jadi walau main2 pun gaji yang kita dapat tu agak terjamin halal nya...hhahahaha jgn marah,sape makan cili dia terasa...aku pun kdg2 buat dosa ni,agak nye tu la sebab Allah tak  bagi kekayaan dgn mudah...harap semua umat islam dapat muhasabahkan diri la.....,]

Renung2 kan selamat beramal;

Coklat Hantaran dan door gift terbaru ,]

RM 1.60 - RM 2.00 (1 PACK)


RM 35.00 - RM 40.00 (1 KOTAK)


Wednesday, November 2, 2011

Cara makan ikut sunah Nabi Muhammad..

Cara pemakanan yang betul mengikut sunnah Rasulullah s.a.w....bler selidik2, baru ak taw, yang cara kita makan selama ini, sebenarnya 'mencederakan' perut kita sendiri....Ini contoh diet baginda :

1. Jangan makan SUSU bersama DAGING
2. Jangan makan DAGING bersama IKAN
3. Jangan makan IKAN bersama SUSU
4. Jangan makan AYAM bersama SUSU
5. Jangan makan IKAN bersama TELUR
6. Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD
7. Jangan makan SUSU bersama CUKA
8. Jangan makan BUAH bersama SUSU CTH : Coctail

>>Yang pasal no. 1 tu kan, apa yang ak pernah baca, susu dan daging adalah merupakan campuran yang 'deadly' untuk tubuh kita..

Kalau kita makan serentak, tubuh kita akan keliru untuk memproses mana satu yang dahulu.. untuk menghadamkan susu, usus kita kena keluarkan asid hidroklorik yang kuat, tetapi asid ini akan memusnahkan daging...tapi kalau usus kita keluarkan asid yang lemah untuk menghadamkan daging, susu yang ada tidak dapat diproses dan terpaksa menunggu lama, dan hal ini akan menjadikan susu menjadi tapai dan bertoksik untuk badan kita...jadi memang tidak elok untuk badan kita...

dan atas sebab ini jugalah, susu tidak sesuai dimakan dengan benda2 yang lain...kalau tidak, ia akan mengganggu sistem penghadaman kita...yang paling baik ialah, kita minum susu selepas 4/5 jam selepas makan makanan berat...senang cter, kita hanya minum susu on its own untuk mendapat kebaikan penuh susu...tapi bab susu + coklat ( yg susu perisa coklat, tuh ak x berapa pasti)

>>mengikut rasulullah juga, kita jangan campur antara makanan laut dan darat. Cth : ikan dan ayam / ikan dan daging

Friday, October 14, 2011

Peluh Nabi Muhammad SAW yang harum Seperti Perfume.....,]

http://makcikhajjahsittalwuzara1001.wordpress.com
Toksah terpedaya oleh tipu muslihat babi Muhammad yang tidak waras tu!
Peluh babi Muhammad harum boleh buat minyak wangi!! Mari perah peluh, extrak ludah, tadah berak babi Muhammad dan letak kat ketiak! Boleh bau haruman syurga macam sang penyangak babi Muhammad!!......
Inilah antara ayat2 yang dikeluarkan oleh blogger tak siuman.....Astagfirullah....sabar jela bila bace blog dia ni...mcm org tak ada iman.....bace la blog dia ni...publisiti murahan tul,p


Mengikut hadis nabi ....memang peluh nye berbau harum bak minyak wangi dan sunnah nabi untuk kita semua menggunakan wangi wangian...wangian yang paling disukai ialah haruman Kasturi,].....sejak duduk Bhg Pendidikan Islam ni...aku pun dah pandai pakai minyak atar Haruman Kasturi...mmg bagus...harap korang pun dapat ikut jejak aku...amalkan sunnah nabi hari dalam hidup kita...insyallah semua ok,]



sebotol RM 35 je...kawan aku jual kat opis....untuk wangian dan pendinding diri kita harian dari jin...best,]

Thursday, October 13, 2011

Smiley Choclate...Coklat tersenyum,]

Comel Gila coklat ni....

Smiley Choclate (1 Pics) RM 2.00 kalo beli banyak dapt murah!!!!,]

Baby Sweety 1 RM 5.00


Ada macam-macam jenis bentuk lagi...hehehe so cute,]


Sekotak RM1.50

Law kana bainana...Macam mana jika Nabi Muhammad SAW ada dihadapan kita sekarang ni?

Salam....


Ada satu rancangan kat TV Alhijrah...Law Kana Bainana,memang best gila....tgk sampai mengalir air mata...
Jika soalan seperti "Apa yang ada akan kata kan pada Nabi Muhammad SAW bila dihadapan kita?" ditanya pada anda,apa yang akan kita jawab...kalo aku,mungkin terkedu la kot....Nabi yang kita junjung depan mata...dah la kita selalu buat dosa,tapi nak duduk dalam syurga dengan Nabi Muhammad SAW...sedih bila fikirkan masalah umat Nabi Muhammad SAW sekarang yang kebanyakannya telah kembali ke zaman jahiliah...sedih,sebab Nabi Muhammad SAW punye lah sayang kat kita sanggup merayu kat Allah utk memasukkan umat2 dia ke dalam syurga walaupun banyak buat dosa kat dunia ni...kalo ikut hadis Nabi Muhammad SAW.....mmg kita betuah dapat Nabi yang penyayang pada umatnya....tapi umat Islam skg ni asik sangat sayang dan mengagung2kan artis barat je,bukannya artis2 tu dpt tolong kita pun kat Padang Mashar nnt....hmmmmmmm renung2 kan lah...Harap racangan2 agama seperti ni diperbanyakkan lagi...seronok,]


Sunnah Baginda:

  1. Menuntut ilmu itu satu kewajipan
  2. Sampaikanlah salam diantara kamu
  3. Berbuat baiklah dengan pembantu-pembantu kamu
  4. Sebaik-baik kamu adalah mereka yang berlaku baik dengan ahli keluarga masing-masing
  5. Hormatilah anak-anak kamu dan muliakanlah perwatakan mereka
  6. Berlaku baiklah dengan makhluk-makhluk bernyawa yang lain
  7. Alihkanlah benda-benda yang menggangu perjalanan
  8. Tidak membuang sampah merata-rata / menjaga kebersihan
  9. Berakhlak mulia dengan semua golongan
untuk tonton / download boleh klik sini (tiada subtitile english.. kalau faham bahasa arab bagus lar.. )
Disalin terus dari : http://anafarha.blogspot.com/2011/07/law-kana-bainana.html

Wednesday, September 7, 2011

Nak wajah cantik berseri...ini Petuanya:

Wajah & Hati Yang Cantik & Rahsia 13

· Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minimal 5 kali
sehari dengan air wudhu.
Jangan  dikeringkan dulu, biarkan menitis dan kering sendiri. Kemudian
ambillah sajadah, shalat, berdzikir, dan berdo’a.



· Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah ‘olahraga’. Cukup dengan memperbanyakkan solat.
Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada
Allah SWT dengan dzikir dan do’a.





· Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir
tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan ‘kata kunci’, “Allahuma Kamma
Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah
memperindah kejadianku, maka perindah pula ahlaqku). (HR Ahmad).- DOA
TENGOK CERMIN



· Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong
atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takabur.



· Agar tubuh langsing, mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2
kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS i.e.
selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan,
dan air putih.



· Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita
akan banyak dikenal dan disayangi.

Assalamua’laikum wr wb……… ..


Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang dah tahu atau
panduan bagi yang baru tahu……

1 – Niat Sembahyang :
Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

2 – Berdiri Betul :
Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

3 – Takbir-ratul Ihram :
Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

4 – Fatihah :
Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

5 – Ruqu’ :
Sebagai tikar kita di dalam kubur.

6 – I’tidal :
Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika didalam
kubur.

7 – Sujud :
Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.

8 – Duduk antara 2 Sujud :
Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur

9 – Duduk antara 2 Sujud (akhir) :
Menjadi kenderaan ketika kita dipadang Mahsyar.

1 0 – Tahhiyat Akhir :
Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar & Nankir
di dalam kubur.

11 – Selawat Nabi :
Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

12 – Salam :
Memelihara kita di dalam kubur.

13 – Tertib :
Akan pertemuan kita dengan Allah S. W. T.

Dari Abdullah bin ‘Amr R. A., Rasulullah S. A. W.bersabda :
“Senarai di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi /Kafir tidak
sukakan angka 13 dan juga Hari Jumaat. Itulah sebab mengapa mereka mencipta
cerita yang begitu seram sekali iaitu ” FRIDAY the 13th ” jika ada di
kalangan kamu yang perasan!!!”

Wassalam.
“Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat…”
Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa’at kepada manusia
lain…

Tuesday, September 6, 2011

Khasiat Jus Delima ( Al- Rumman) Menakjubkan saya,]

Buah dari syurga yang berkhasiat untuk amalan harian dan ubat untuk penyakit kanser...ubat alternatif selain dari ubatan modern yang berbahaya...InsyaAllah memuaskan!!


Jus Delima Al-Rumman 
100 % asli dari delima organik yang terpilih
untuk kebaikan dalam dan luaran tubuh manusia
1liter cuma RM 140
1 kotak ada 3 botol kecil(314 ML)RM 165




Thursday, July 28, 2011

Coklat Hantaran dan Coklat Oreo untuk hadiah ,]

Nie coklat sponser dari kak ros...sedap gak,tapi yang penting cantik,]


KOD: 1
Sebelum dihias...
 Cantik sangat..Setelah siap dihias,kalo nak tempah untuk hantaran mmg sesuai,]
Harga Siap dengan bekas yang cun ni..baru je RM 40


KOD: 2
Ni plak...coklat utk hadiah member ofis yg dapat keje tempat lain...good luck My Dear,]
Harga Coklat perisa Oreo ni baru RM 25.00- 30.00 je...siap hias lagi...cantik,]


KOD: 3 
Coklat 2 layer...ikut kesukaan warna masing2..,]
Coklat 2 Layer yang dah siap dihias,] 
16 (pics) RM 20.00


KOD: 4.1
   Door Gift Coklat siap dihias  RM2.00


KOD: 4.2
  Door Gift Lolipop siap dihias (1pics) RM1.50




KOD: 4.3
 Door Gift Coklat Budget siap dihias  (1 pics) RM1.00


KOD: 4.4
 Door Gift Coklat siap dihias  RM2.00


KOD: 4.5
Door Gift Coklat siap dihias  RM2.00

KOD: 4.6
Door Gift Coklat siap dihias  RM1.00

KOD: 5
Coklat Ribbon RM 8.00

KOD: 6 

Coklat Tanpa Ribbon RM 6.00


KOD: 7.1
 Door Gift Ribbon (4 Pics) RM 4.00


KOD: 7.2
Door Gift Ribbon (4 Pics) RM 4.00

KOD: 7.3
Door Gift (4 Pics) RM 4.00

KOD: 8.1
 Coklat Oreo Flower (1Pics) RM 2.00


KOD: 8.1
Coklat Oreo Ribbon (1Pics) RM 2.00

Coklat Oreo Love (1Pics) RM 2.00

Coklat Oreo Mix (1Pics) RM 2.00


KOD: 9 
Coklat Hantaran (30 Pics) RM 30.00

KOD: 10
25 Pics RM 30.00

KOD:11
Sweety Coklat (6 pics) RM3.00

KOD:12 
Door Gift Siap Dihias RM 1.40 (1 kotak)

KOD:13

Coklat Gift Siap Dihias (12 pics) RM 8.00

Assalamualaikum.... sekiranya berminat boleh emaikan pada saya...sedia terima tempahan untuk b'day, perkahwinan, hadiah n doorgift......tqvm