Search This Blog

Tuesday, December 27, 2011

JOOM SAMBUT TAHUN BARU BERSAMA UST AZHAR IDRUS,]

Jom meramaikan lagi majlis Ilmu...sambil berseronok kita mengumpul pahala,]
Jgn plak berseronok sambil mengumpul dosa...
Alhamdullilah aku dah tak buat2 benda2 haram tu lagi..huhuhuhu jahil nye aku waktu muda....,(
Bawa family beramai2 kita pergi,]

Thursday, December 15, 2011

Coklat Ros Merah yang Romantik -Hantaran untuk KIM,]

Harga mengikut bajet customer....antara RM50-RM70 je....kalo nak grand mahal la skit,]

dari sudut atas:


dari sudut depan:


zooom in:


dari belakang:





Wednesday, December 14, 2011

IMAM MUDA YG COMEL,]

video
Comel sgt....kecik2 dah pandai jadi imam..Alangkah bagusnya kalo anak2 kita juga begitu.,]


Sila kongsikan...

IMAM MUDA YG COMEL,]

video
Comel sgt....kecik2 dah pandai jadi imam..Alangkah bagusnya kalo anak2 kita juga begitu.,]


tekan sini-------> tekna

Cerita Minah Saleh yang Keliru dgn org islam Malaysia,]

Dari satu sumber yang dipercayai, ceritanya berbunyi seperti ini.....

Pada suatu hari ada seorang pelancong Minah Salleh bertanya pada seorang HambaAllah di tengah kota berkenaan tempat sembahyang.Lakon semula:

MS: Excuse me sister, do you know where can i find a church here??
HA: Oooo,sory i 'm not sure...emm maybe over that road you can find one...
MS: How could you do not know? Then where you do your prayer Sister???
HA: Hmmmmmm??? Why you ask me like that???
MS: Are you a Sister or not? I thought you a Christian.....(Sambil tunjuk pada tudung yang dipakai oleh HA)
HA: No! I'm a Muslim...(Sambil membetulkan tudungnya yang seakan2 fesyen Sister Kristian kat Church)

Dua2 pun dah keliru...lalu beredarla mereka dengan hati yang keliru terutama skali Si Minah Salleh tu..hheheheehehe jd fikirkanlah moral dari cerita ni...


Tuesday, December 13, 2011

Awas Penggemar Coca Cola

Tolong jangan minum Coca Cola n Pepsi lagi...kenapa kene minum air yg nerosakan badan ni pun aku tak phm?????
baca artikel di link ini:
...Cik Puan Dianna...: Awas Penggemar Coca Cola

Tuesday, December 6, 2011

Law Kana Bainana (Kalau Kekasih ada di antara kita) :

Baca dan hayati lirik lagu ini,kalo sambil dengar lagi sayu...khas di tujukan untuk kekasih kita Nabi Muhammad:


Kalau Kekasih (Nabi) di kalangan kita لو كان بيننا الحبيب
Akan datang kepada kita yang jauh dan yang dekat  لدينا القاصى والقريب
Dari Taibah sebelum Magrib من طيبة قبل المغيب
Berkehendakkan dekat dengan Kekasih طالبا قرب الحبيب
Dengan dekat dengannya hati menjadi tenang بقربه نفس تطيب
Dan berdoalah kepada Allah, akan dijawabNya فتدع الله يجيب
Cahayanya mekar takkan padam انوار طاح لا تغيب
Sampaikanlah pertemuan kami wahai yang Maha Menjawab  بلغنا لقاه يا مجيب
Untukmu kuserahkan diri aku wahai Kekasih فدتك روحي يا حبيب
Muhammad yang memuliakan orang asing محمد مكرم الغريب
Dengan dekat denganmu hati menjadi tenang بقربك الروح تطيب
Wahai rahmat sekelian alam يا رحمة للعالمين